Vadskydd med kompression mot gubbvad

Vadskydd med kompression mot gubbvad

När musklerna i underbenen ställer till besvär, är ett vadskydd med kompression ett enkelt och billigt sätt att komma tillbaka på banan igen och ”ta dig över målsnöret”. Du som motionerar mycket, och har kommit upp i mogen ålder, har säkert upplevt känningar i vadmuskler och hälsenor. Vadskyddets kompression ger dig med gubbvad en ökad stabilitet och bättre blodcirkulation.

Vi vet alla hur frustrerande det kan vara när huvudet vill men kroppen står med armarna i kors och säger ”nädu – inte den här gången”. Men misströsta inte – du kan få benen på bättre humör med hjälp av antingen kompressionsstrumpor eller vadskydd med kompression.

Så vad är då ett vadskydd

Så vad är då ett vadskydd?

Tänk dig ett elastiskt, tubformat knäskydd, fast neddraget runt vaden istället. Det ser inte riktigt likadant ut, utan är självfallet anatomiskt anpassat för att sluta tätt om vader och hälsenor. Olika kompressionszoner ger anpassat stöd åt de olika delarna av underbenet. Därmed får benen en bättre blodgenomströmning och en snabbare återhämtning för muskler med bristningar.

Men det är inte bara vid gubbvad du har nytta av vadskydd, eller kompressionssleeves som de också kallas. Det finns flera skador och besvär som kan lindras med samma metod.

  • Benhinneinflammation
  • Hälseneinflammation
  • Kramper
  • Ömma och stela vader
  • Muskelbristningar (bl.a. gubbvad)

Använd vadskydd med kompression i förebyggande syfte

Precis som med de flesta typer av sportskydd kan kompressionssleeves fylla en funktion även för dig som inte dras med besvär. Förutom att värma upp ordentligt för att undvika skador kan du bära vadskydd under träning för att minska risken för bristningar i vadmusklerna. Framförallt gäller detta vid löpning, där vi hittar de flesta fallen av just gubbvad.

Det extra tryck som vadskyddet genererar förbättrar syretransporten i musklerna, samtidigt som det hjälper till att hålla värmen i benen. En ovärderlig hjälp för dig som tränar målmedvetet med siktet inställt på resultat.

Är du man och över 35 år så befinner du dig troligtvis i riskzonen för att drabbas av gubbvad eller andra krämpor i benen. Så riskera inget i onödan – skaffa dig ett par vadskydd med kompression redan idag.

Använd vadskydd med kompression i förebyggande syfte